Lánykérési szokások

A lánykérési szokások között böngészve rengeteg új kifejezéssel találkozhattok.

Ha fontosak számotokra az esküvői hagyományok, akkor nem árt ha tudjátok, mit jelent pontosan a lánykérés, az eljegyzés, az eljegyzési vacsora, az eljegyzési ajándék vagy éppen a jegyesség időszaka. Tartsatok velünk, most kiderítjük, hogy milyen lánykérési szokásokat érdemes ismerni!

A lánykérés

Az eljegyzés hírét az etikett szerint először a menyasszony szüleivel illik tudatni, a lánykérési szokások szerint ezután a vőlegény szülei következnek, majd jön a többi családtag, rokon, barát és ismerős. A szülőkön és az egészen közeli családtagokon kívül másokkal nyugodtan közölhetitek az örömhírt telefonon vagy elektronikus úton is. Ha távol laktok egymástól, akkor természetesen ennél bonyolultabb a helyzet, akkor eltekinthettek a személyes találkozástól.

Fontos, hogy ha a vőlegény vagy a menyasszony elvált, vagy özvegy, de vannak gyerekei, akkor is tudassátok az eljegyzés hírét a korábbi örömszülőkkel, és az előző férjjel, feleséggel. Őket is nagymértékben érinti majd az, ha ismét megházasodtok.

Eljegyzés az interneten

Manapság az a legjellemzőbb, hogy a párok a közösségi oldalaikon teszik közzé életük fontosabb állomásait, így természetesen a lánykérést is. Változnak az idők, így ez egyáltalán nem rendhagyó megoldás, nyugodtan éljetek vele ti is.

Az etikett szerint minden esetben illik mihamarabb megköszönni a gratulációkat, még akkor is, ha csupán egy-két szavas kommentben jelennek meg valamelyik közösségi oldalon. Meg aztán – valljuk be – valószínűleg egy kicsit ezért is tudattátok mindenkivel a Facebookon vagy Instagramon a jó hírt.

Share this post